Uitvaartbegeleiding

Begeleiding bij een uitvaart volgens uw wensen.
Door het wegvallen van veel tradities is er ruimte gekomen voor vernieuwing in de van oudsher vrij traditionele uitvaartbranche. Er zijn de laatste jaren dan ook veel mogelijkheden bijgekomen om een uitvaart vorm te geven. Wij laten u op deze pagina met een aantal opties kennis maken.

Wellicht hebt u zelf ook ideeën over de invulling van het afscheid. Bespreek ze gerust, dan proberen wij ze samen met u vorm te geven. Uw betrokkenheid in de aanloop naar dag van de uitvaart en tijdens de afscheidsdienst maakt het afscheid namelijk pas echt uniek.

Afscheidsdienst
De traditionele avondwake en kerkdienst maken steeds vaker plaats voor een herdenkingsbijeenkomst op een andere locatie. De invulling van een dienst kan op veel manieren vorm krijgen. Een dienst in de kerk kunt u het best met de voorganger bespreken, omdat u rekening moet houden met de lokale kerkelijke tradities. Maar voor de invulling van een afscheidsdienst in, bijvoorbeeld, de aula van het crematorium of rouwcentrum bent u vrij in uw keuze.

Wij kunnen u daarin begeleiden en gaan samen op zoek naar een vorm die het best bij de overledene en bij u past. Zelf actief deelnemen aan het regelen van de uitvaart is voor veel mensen een troostende ervaring.

Locatie
Behalve kerk en crematorium zijn er nog andere locaties die geschikt zijn om een afscheidsceremonie te houden. In ons Afscheidshuys Wessels is het mogelijk een afscheidsdienst te houden tot maximaal 100 personen. Verder mag u, mits toestemming van de eigenaar, een afscheidsdienst houden waar u maar wilt. Denk aan uw eigen woning, de tuin, de sportvereniging of een horecagelegenheid.

Samen met u onderzoeken wij de mogelijkheden en leggen de contacten die daarvoor nodig zijn. Er is geen standaard manier om de afscheidsceremonie vorm te geven. Uw wensen vormen ons uitgangspunt.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op en leg uw vragen aan ons voor. Er is heel veel mogelijk. Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Heeft u vragen rond een overlijden?
U mag ons op ieder moment van de dag en nacht  bellen.

024 – 6412695