Verzorgen & opbaren

Onze eerste zorg is het regelen van de laatste verzorging van uw dierbare. Dit kunt u zelf doen, aan ons overlaten of samen met ons doen. Wij leggen u stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. U kunt op elk moment helpen of de verzorging van ons overnemen. De laatste verzorging is een bijzonder moment. Wij doen dit met de grootste zorg en respect. Blijft de overledene daarna thuis, dan wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem. Een opbaring kan op een bed, in een kist of op een opbaarplateau. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor thanatopraxie, een lichte balseming van de overledene.

Weet u niet precies wat u zou willen?

Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden, regelen de benodigde apparatuur en verzorgen de opbaring in huiselijke omgeving. Uiteraard kunnen wij de overledene ook ophalen. Het verzorgen en kleden kan dan ook op een later tijdstip bij ons in Afscheidshuys Wessels. Ook daar kunt u bij aanwezig zijn en eventueel mee verzorgen.

Een familiekamer als tijdelijk thuis

Afhankelijk van de persoonlijke wensen van de nabestaanden is het ook mogelijk onze familiekamer te gebruiken. Deze ruimte is ruim opgezet, met een eigen zitgelegenheid, gebruik van keuken en toilet. In de familiekamer wordt de overledene opgebaard op een speciaal koelbed. Nabestaanden krijgen een sleutel, waarmee ze 24 uur per dag toegang hebben tot deze ruimte. Ze kunnen dus zelf bepalen wanneer ze afscheid willen nemen, in alle rust. Deze kamer kan naar eigen smaak worden ingericht met bloemen, foto’s, kaarsen, kleden etc.